Blog 9 – Yogareis Marokko

Voordat ik aan mijn tweede yogareis begon, stelde mijn vader (bijna 88 jaar) de mooie en lieve vraag: Wanda, kun jij nog iets leren op het gebied van yoga? Nou zeker, lees hieronder wat mijn belevenissen en ervaringen waren van deze indrukwekkende en avontuurlijke (yoga)reis door Marokko.

RONDREIS 
De eerste 2 dagen hebben we in Marrakech doorgebracht waar we in de prachtige Riad van Caroline verbleven. Samen met onze lokale gids Jalil ontdekten we de kleurrijke stad te voet en op de fiets en deden we o.a. de souk, artisans, hammam en Yves Saint Laurent tuin en museum aan. Deze dagen waren extra geboekt (want je als je toch naar Marrakech vliegt…) en nog zonder yogalessen. Deze stad stond al heel lang op mijn verlanglijstje, WOW wat een inspirerende en prachtige stad, hier kom ik zeker terug!
Nadat de groep compleet was, vertrokken we richting het Atlasgebergte om te ‘landen’, te hiken, te beginnen met heerlijke yogalessen & lectures van Gitty te volgen en te relaxen. Via een tussenstop zijn we daarna naar de Sahara vertrokken waar we het laatste stuk op kamelen bij ons tentenkamp uitkwamen. Magisch mooi om een nacht in de woestijn door te brengen onder de heldere sterrenhemel. De laatste nacht sliepen we aan de rand van de woestijn voordat we teruggingen naar het vliegveld. We hebben veel gezien en overal was het landschap anders, maar zo prachtig! De mensen zijn super vriendelijk & gastvrij en de accommodaties waren prachtig ingericht.

YOGA/ AYURVEDA 
Gitty de Gier van Wahé Retreats geeft al een hele tijd les (o.a. in Hilversum) en ik volg haar al een aantal jaar maar het was er nooit van gekomen om een keer een les bij haar te volgen. Op deze manier kon ik 6 dagen genieten van de lessen van Gitty! In de ochtend begonnen we met een meditatie, een ashtanga style practise en sloten we af met een pranayama. Op diverse plekken van rooftops tot in het gras en in het zand. ’s Avonds gaf ze een heerlijke yin/ restorative les, zongen we mantra’s, een perfecte verwerking van indrukken van die dag. Tussendoor gaf Gitty Ayurvedische lectures, dit terrein was vrij onbekend voor mij dus heel wat geleerd. Daarnaast waren er sharings die ons uitdaagden naar jezelf te kijken en te delen. De lessen van Gitty zijn liefdevol, maar uitdagend, verbindend & leerzaam. Dus ja pap, ik heb weer heel wat bijgeleerd. 

GROEP
Ik schreef in mijn vorige blog over Italië hoe bijzonder de groep was en ik dacht dat dat niet geëvenaard kon worden. Maar wat was dit een fijne groep mensen, echt een warm bad. Zo bijzonder hoe deze groep een krachtige en verbindende energie had, tijdens de reis en yoga. Het was een avontuurlijke reis waar we als groep best uitgedaagd zijn, maar het heeft onze band verdiept en een onwisbare indruk achtergelaten. Met heel wat inzichten ben ik thuisgekomen. 

CAROLINE/ JALIL
Caroline organiseert mooie en inspirerende reizen op verschillende gebieden in en door Marokko. Zij verhuurt tevens haar prachtige Riad in Marrakech. Ze weet de meest mooie en bijzondere plekjes in Marrakech en helpt je graag met het vinden van schatten in deze waanzinnige stad. www.liefdevoormarokko.nl
Jalil was onze Marokkaanse gids en hij had de mooiste accommodaties, trips, bezoekjes en leukste koffie tentjes en lunchstops uitgekozen. Je weet op deze manier zeker de je niets mist op je reis door en in Marokko. Daarbij was hij een mooie verbinder tussen de lokale bevolking en onze groep en oh ja heerlijk met hem gezongen in de auto haha. (instagram: Morroco Wanderlust Concept).

In november staat mijn laatste retreat (naar Mandali) op de planning, natuurlijk zal ik hier ook een blog over delen. En zo vliegt mijn sabbatical voorbij en begint het alweer te borrelen en ontstaan er weer voorzichtig nieuwe plannen, dus stay tuned 🧡

307163624_457128443101371_7616348514166023379_n
307440418_457129256434623_8378297896976946581_n
308108524_457125579768324_8974346114633598045_n