Blog 8 – Yoga & Detox retreat in Italië

Wat was het bijzonder om weer terug te gaan naar de plek waar ik 7 jaar geleden ook op yoga retreat was. De berg en de schommel toen symbolisch voor de start van YogaSway, afgelopen week symbolisch voor het loslaten van YogaSway.

 

Op deze prachtige locatie in Noord-Italië (Caso Valsenio) organiseert Marije Horbach van Marije Yoga elke zomer fantastische retreats. Een week food & yoga en een week yoga & detox. De laatste retreat heb ik bezocht en wow wat een week!

 

Marije beloofde in de omschrijving dat het een detox was zonder trek en dat klopte zeker. Geen suiker, koffie, alchohol, zout en dierlijke producten maar veel groente, granen, noten en fruit. Elke ochtend begon de yogales (yang) om 07.30 uur tot 09.30 uur waarna er een heerlijk ontbijt klaar stond. Daarna was er tijd en ruimte voor een hike of lekker relaxen bij het zwembad of in de schaduw. De lunch aten we rond 13.00 uur en dit was de hoofdmaaltijd van de dag. Vullend, oogstrelend en heerlijk! Daarna was er weer genoeg ruimte voor eigen invulling. Rond 16.00 uur stond er een heerlijke juice klaar, een lekkere opkikker. Om 18.00 uur begon de avond yogales (yin) en die eindigde om 20.00 uur waarna er een heerlijke soep klaarstond. Om 22.00 uur was het stil in het huis, we leefden volgens het ritme van de zon. 

 

De yogalessen van Marije zijn werkelijk bijzonder en zijn voor mij echt een aanvulling om mijn eigen practise of die ik bij studio’s volg. Haar kennis van yoga, anatomie, haar heldere uitleg, fijne stem en aanvulling van sling (losmaken van het bindweefsel) heeft mij heel wat inzichten gegeven die ik mee zal nemen in mijn practise.

 

Marije’s partner Ed verzorgde alle vegan maaltijden. Wat een liefde en passie zat daarin en daarbij ook nog eens een lust om te zien en te eten. Ook heel wat inspiratie opgedaan voor recepten thuis.

 

De detox bestond uit het detoxen van elke dag een ander orgaan aan de hand van het boek Daytox van Kyra de Vreeze. Voorbereidend de pretox en daarna de retox. Het boek omvat beschrijven van diverse organen per dag, met bijbehorende adviezen qua voeding en een bijbehorend supplement. Ook staan er yogaoefeningen in. Superfijn en toegankelijk ook om thuis te doen. Het boek heb ik natuurlijk besteld. 

 

Dit alles was natuurlijk geweldig, maar wat het extra bijzonder maakte was de warme, bijzondere en inspirerende groep mensen. Met mensen van diverse leeftijden, achtergronden en 3 mannen, hadden we mooie en verbindende gesprekken, hebben we een hoop gelachen en zijn er nieuwe plannen gesmeed. What a blessing! Met mooie inzichten en met veel dankbaarheid ben ik gisteren thuisgekomen. 

 

Lees meer over Marije en haar retreats op:

https://www.marijeyogaretreats.com

Woon je in Den Bosch? Marije heeft een yogastudio aan huis en ze geeft diverse lessen in Amsterdam.

Schommel
IMG_0637
Samen