Blog 5 – Social media / websites

Wat gebeurt er met het platform, de website en YogaSway social media vroegen jullie mij. Deze blijven alle vier in ieder geval tot het einde van het jaar in de lucht. Op mijn social media zal ik nog het een en ander delen over de retreats die ik ga volgen en over events/ yoga specials die ik met Nanda ga organiseren. Dus stay tuned!

FACEBOOK

Ik begon met social media toen ik mij ingeschreven had bij de kamer van koophandel in november 2015. Eerst heb ik een privé account aangemaakt omdat ik het belangrijk vind dat je kunt zien wie de persoon is achter YogaSway/ het bedrijf. In januari 2016 heb ik een bedrijfspagina aangemaakt voor YogaSway. Via Mark Bongers (webinars) en een cursusdag heb ik heel wat geleerd van social media en heb ik mijn eigen draai hier in gevonden. Tot de dag van vandaag heb ik nooit gebrek aan inspiratie en content gehad en heb er veel plezier aan beleefd. Ook was dit noodzakelijk voor mij omdat ik persé geen webshop wil(de). De afgelopen jaren (zeker in de corona periode) heb ik ook veel online via social media verkocht. Daarnaast heb ik ook graag mijn eigen yoga ervaringen en tips gedeeld. 

 

INSTAGRAM

Nadat ik een beetje los was op Facebook heb ik in januari 2016 een instagram account aangemaakt. Nou dat vond ik een stuk lastiger, ik hoor mijn zoon nog de trap af denden en roepen, mam je hebt de hashtags weer verkeerd gezet. Door hulp van mijn kinderen ook hier een stuk wijzer geworden. Ik heb bewust nooit mijn Facebook en Instagram accounts gekoppeld, omdat ik dat professioneler vind en dat die 2 verschillende doelgroepen zijn… De laatste jaren ben ik stories meer gaan gebruiken. Maar de nieuwste trend tiktok en reels heb ik echt aan mijn voorbij laten gaan.

 

WEBSITE

Omdat je als winkel goed online vindbaar moet zijn, heeft mijn man vrij snel na opening een website gemaakt. Dit had hij nog nooit gedaan, maar na een youtube tutorial is het hem gelukt! Daarna heeft hij nog een vernieuwde versie gemaakt en hebben we begin van het jaar de website nog een nieuwe moderne look gegeven. Via de ondernemersvereniging Gooise Meren heb een webinar gevolgd over websites en vindbaarheid en vond het nog heel leuk om al deze tips toe te passen. De blogs kun je hier nu ook op terug vinden. De aanpassingen deed ik zelf op de website, superbelangrijk voor je vindbaarheid om regelmatig is aan te passen/ toe te voegen. 

 

GOOGLE

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik gebruik gaan maken van Google Business. Zodat je via Google de winkel en items makkelijk kon vinden. Ook de wednesday inspiration sets plaatste ik hierop, een hele rits setjes als je het zo terug kijkt!

 

PLATFORM

In de winkel hing altijd een bord met flyers van yogastudio’s uit het Gooi waar ik klanten naar door verwees. Vorig jaar tijdens de lockdown heb ik van de wand met flyers met behulp van mijn man een digitaal platform gemaakt. Ik heb de studio’s (inmiddels 56) in de spotlight gezet op social media en per plaats en yogavorm de vermelding op het platform gezet. Zo kun je makkelijk en overzichtelijk zoeken. Het platform was gratis voor docenten in return dat zij leerlingen attent maakten op de winkel.