Duurzaam ondernemen

Een van de pijlers van YogaSway is om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO), rekening houdende met wat goed is voor mens (fair trade) en milieu. Dit is waar yoga voor mij ook over gaat!

INKOOP
Bij het inkopen van producten (kleding maar ook matten, kussens en overige items) heb ik het liefst zo kort mogelijke lijnen dus contact met eigenaren/ontwerpers van merken en/of een tussenpersoon in Nederland. Op deze manier kan ik zoveel mogelijk het productieproces en (land) van herkomst bespreken, of het eerlijk en duurzaam wordt geproduceerd en vragen welke materialen worden gebruikt. Tevens let ik op keurmerken, maatschappelijke betrokkenheid en het verhaal achter het product/merk.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN
De afgelopen jaren heeft YogaSway financiƫle steun gegeven aan het Ronald Mc Donald Huis, Pink Ribbon en Save the Children. Dit jaar zal er weer een goed doel bijkomen.

MILIEU
Het gebruik van circulaire materialen neem toe. Bijvoorbeeld PET flessen/ plastic afval waar stof van wordt gemaakt, of andere gerycycelde materialen waar leggings en tops van worden gemaakt. Daarbij zorg ik dat in de winkel afval zoveel mogelijk wordt gescheiden en lichten niet onnodig branden. Het is een proces wat nooit klaar is en altijd beter kan, maar daar blijf ik mijn best voor doen.